zondag 18 september 2011

The story of little Red Riding Hood

En buiten de huwelijksreportages van afgelopen week deed ik nog wat anders...ik trok naar het bos van onze family-photoshoot van een tijdje terug, waar ik 50 muggenbeten aan over heb gehouden! Nee, niet zomaar van die gewone muggenbeetjes, maar echt van die grote dikke harde bulten die ongelooflijk jeuken! Zo hard dat ik er zelfs niet van kon slapen! Ik was niet alleen, ook Kathy kwam aan een groot aantal beten en is bijna vergaan van de jeuk en de rest van de family had er ook wat van. Maar het bos was gewoon prachtig, zo mooi dat ik een idee kreeg om er een fotoshoot te doen van de kinderen in het thema "Roodkapje". Ja, ik ben echt gebeten door dat bos, en ja, ook letterlijk! Na onze familyshoot kreeg Kathy zin in meer en besloot ook om nog eens naar haar geliefde bos terug te gaan, opstap met haar kleine nichtje opzoek naar elfjes, roodkapje, de wolf en paddestoelen... Dat bos blijft onze creatieve breinen stimuleren! Dus de kleinste dochter mocht zich voor eventjes roodkapje wanen en de andere twee mochten in de huid kruipen van de boze wolf... Proef de sfeer van het magische bos...


   
En deze keer trok ik goed gewapend het bos in: muggenmelk, een hele hoop lagen kledij en de regenlaarzen! En geloof het of niet: ik heb er deze keer 48 muggenbeten aan over gehouden!!! Ongelooflijk hoe dat nog kan!??? Weer een allergische reactie en mega grote rode beten die zoooooooooo jeuken, nog meer dan de eerste keer! En weer lig ik wakker en word ik zot van die jeuk!!! Dit was echt de laatste keer dat ik dat wonder-mooie bos in ga, tenzij het winter is en goed koud is! De bedoeling was om de roodkapjes-foto's als nieuwjaarskaart te gebruiken (maar we gaan toch maar voor een ander idee), zowiezo wil ik jullie hiermee warm maken voor kinderreportages in thema en sprookjes. Voor onze vorige nieuwjaarskaart trokken we ook naar een bos en baseerde we ons op "Alice in Wonderland", zo super leuk om met kinderen in een thema en sprookje te werken! O, ja, moest het u verder nog interesseren, het blijkt om moerasmuggen te gaan en kledij en muggenmelk kan hun niet weerhouden! Van de beten van dat soort muggen heb je veel meer last en ze blijven ook vele langer jeuken, het zouden gewoon gemene ettertjes zijn! En of dat nog niet genoeg was, kregen we ook nog eens te maken met hongerige ponny's die ons bleven achtervolgen, enfin vooral het mandje van roodkapje met koekjes en appeltjes dan. Ne mens moet er wat voor over hebben om wat fotokes te maken.... Een gouden tip voor een volgend bosbezoek kan je bij Kruid je dag vinden! 

11 opmerkingen:

 1. Echt mooi gedaan. Ik wou dat ik ook zo creatief was. Supper!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een sfeervolle foto's die met het mandje en de paddestoelen bij de boom is mijn favoriet, echt knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Wendy: Dankuwel hoor!
  @Natuurlijk-rijk: Die foto is inderdaad ook mijn favoriet, bedankt nog voor het compliment!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waauw, die foto's zijn het trotseren van de muugen echt wel waard, super knap!! Ik heb hier nog zelfgemaakte muggenmelk staan. Misschien kan dat helpen? Ik zal er eens een blogje over maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je moet van essenza citronella olie kopen en daar een paar druppels van op je kleren doen of lakens. Helpt super bij mij

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ kruid je dag: Danku! Interessant een blogstukje daarover! Zo blijven we elkaar inspireren!
  @ Sariitha: Ik had bio-muggemelk met citronella in, normaal helpen die spullen allemaal wel hoor, maar googel maar eens op moerasmuggen; dat is van een ander soort!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amaai, zoveel lof over mijn blog...Dat is heel fijn om te lezen!
  Ik "verkoop" heel beperkt spulletjes aan vrienden en familie. Daarbij vraag ik ook altijd hun mening omdat ik ervan overtuigd ben dat de producten nog voor verbetering vatbaar zijn. Ik moet mijn opleiding tot herborist nog afmaken. Nog één schooljaar te gaan. Pas daarna beslis ik welke de volgende stap zal zijn. Of de roller echt super goed werkt, heb ik niet kunnen testen. Er waren hier gewoon geen muggen deze zomer! Maar ik weet wel dat de plantenaftreksels, olie, hydrolaten en etherische olie die ik gebruik zeker wel werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk gedaan! Maar oei, die vervelende muggenbeten...
  En dan die vliegenzwam... Ik ben ernaar op zoek maar zag er nog nooit één. Niemand trouwens hier in de streek. Zou die hier dan echt niet voorkomen.... begin ik me af te vragen.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dankuwel! Ik had het al allemaal in mijn hoofd: roodkapje, bos en daar MOEST een vliegenzwam bij! En die kan je inderdaad niet makkelijk vinden, wonder boven wonder ben ik er één tegengekomen na een tijdje! Een vriendin die enkele dagen later terug ging naar dat zelfde bos waar haast nooit iemand komt (snap ik wel met die muggen) vond er geen meer terug??

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super mooie, sfeervolle foto's!
  Groetjes, Karen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Danku Karen voor de complimentjes! Het is dus deze dochter die in de ban is van Roodkapje, Alice in wonderland en magische sprookjes! (niet alleen zij, ook de mama)

  BeantwoordenVerwijderen