zaterdag 4 februari 2012

Drie koningen en lichtmis

Ik vind januari en februari de minst leuke maanden van heel het jaar, ze hebben zelfs iets somber! Eerst heb je die warme zomer (tenminste zo hoort het toch te zijn), dan september en oktober; de maanden waar je de natuur ziet veranderen met al hun mooie herfstkleuren, pompoenen en noten... Vanaf november komt iedereen al in de Sinterklaas-en Kerststemming en overal zie je lichtjes en kijkt iedereen uit naar de feestdagen...en zeker bij ons met al die jarige in november en december, er lijkt geen einde te komen aan al die feestjes! In januari vallen we zo iedere keer een beetje in een gat, het duurt dan ook nog even voor het weer lente is...en ook in de moestuin valt er niet echt veel te beleven! Toch denken we in deze twee sombere maanden even aan "drie koningen" en gaan de dochters langs de straten om in volle borst het driekoningenlied te gaan zingen. Vanuit het raam zie ik ze met enkele lege zakken vertrekken en zie ik ze even later weer aankomen met zakken vol snoep en centjes, hebben ze reuze pret beleefd en grote honger en trek in een stuk driekoningentaart! Met lichtmis, terwijl de krokussen beginnen schieten en het lichtjes begint te sneeuwen, bakken we boekweitpannenkoeken, en als je wil weten van waar dat juist komt dan kan je even gaan lezen bij AnneTannes Kruidenklets, ook Mama Ilse schrijft hier een leuk stukje over!


*Wie graag nog een gok wil doen voor de GIVEAWAY ter gelegenheid van mijn eerste blogverjaardag, kan dit nog altijd doen tot en met zondag 5 februari '12! En...of er al een winnaar is...euh ik zwijg heimelijk tot maandag 6 februari '12, dan wordt de winnaar bekend gemaakt!

5 opmerkingen:

 1. Mooi foto's weer, vooral de meiden in dat licht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wouw wat een prachtige foto's, en die meiden prachtig zo die foto :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Al weer even geleden want de tijd vliegt snel.Nieuwe foto's voor uw blog mooie baby foto's,ook de drie koningen zien er stralend uit maar zo zien ze er altijd
  uit!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mmmm, heerlijk, pannekoeken, gezellig binnen met die kou. Je brengt me op een idee ;-)
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier werden er ook pannekoeken gegeten! Mooi die kro kusjes in de sneeuw!

  BeantwoordenVerwijderen