zondag 15 april 2012

Going back to my roots...

Tijdens de paasvakantie moest de oudste dochter voor geschiedenis een stad uitkiezen en vijf historische gebouwen bespreken uit de gekozen stad. Ze koos voor Gent en dacht dat haar mama het ook wel leuk zou vinden om deze stad te bezoeken en daar wat foto's te gaan nemen. Ja, dat heeft ze goed gezien, mijn roots liggen namelijk in Gent! Mijn ouders zijn geboren en getogen in Gent, pas toen mijn ouders huwden en mijn papa voor zijn werk iedere dag met de trein over en weer moest pendelen van Gent naar Antwerpen, en dit na een tijdje voor bekeken hield, werd hun nieuwe woonplaats Merksem. Ik blijf dus wel die speciale band hebben met het mooie en gezellige Gent, het is een beetje jeugdsentimenteel! Ik bracht er tijdens mijn kinderjaren heel wat tijd door, logeerde iedere vakantie bij tantes en nonkels in Destelbergen, een dorpje aan de rand van Gent, en het meeste van de tijd logeerde ik bij mijn grootmoeder. Ze nam mij en mijn zus vaak mee naar "de grote stad". Langemunt, Korenmarkt, de Vrijdagsmarkt, het Sint-Baafsplein, het Kanon, het oude bakkertje en mosterdwinkeltje Tierenteyn op de Groentenmarkt en de ambachtelijke neuzekes zijn mij dan ook niet onbekend! De laatste jaren gaan we enkel naar Gent op familiebezoek, ik geraakte maar niet terug naar die "de grote stad", maar dankzij de juiste keuze van de oudste dochter haar schoolwerk...


Voilà, dit was een leuk dagje Gent, het heeft me goed gedaan, rondvaren op een bootje, kuieren langs oude straatjes en bruggetjes, smullen van de neuzekes en kaneel-mastellen...Gent zal altijd een speciaal plekje hebben in mijn hart! In de zomer ga ik zeker nog eens terug en deze keer neem ik mijn mama mee als gids!

7 opmerkingen:

 1. Krijg meteen zin in een weekendje Gent!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke trip naar een fantastische stad, ik heb zelf een wederhelft met gentse roots :-)

  en ooh die neuzekes, het water loopt uit mijne mond

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik HOU van Gent! :-) Meer dan van Antwerpen, het spijt me ;-) Mijn oma is een rasechte Gentse en 'klapt nog van da scheun Gents', echt zalig. Misschien omdat mijn roots in Kortrijk liggen, dat ik meer naar Gent, dan naar Antwerpen trek. Ik werk er nochtans op een boogscheut van en we wonen al jaren in de buurt van Lokeren ... Wat een prachtige foto's! Priem is onze favoriete behangwinkel, Manlief moet er zijn behang nog gaan ophalen. Heel aparte sfeer in die winkel. En het huis van Alijn? Dat is zaaaaaaaalig met de kinderen. Ik heb het gevoel dat ik Gent nog lang niet genoeg ken, het is echt een zalige stad. We gaan er altijd naartoe als Manlief en ik eens een dagje zonder de kinderen zijn. En dan in het Café des Arts (rechtover de opera) iets gaan drinken en een knabbeltje eten. En heb je het vernieuwde Paard van Troje gezien? Op de Kouter, heel toffe winkel en ook op zondag open, je kunt er ook ontbijten of brunchen. Ik ben natuurlijk wel een boekenmens, ik geef het toe ... :-) Hoe oud zijn je kinderen precies? Hier is Zoon 11 en dochterlief 9 (bijna tien).
  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige reportage over Gent, Ilse, ik krijg ook meteen zin om er weer eens rond te kijken, dat is zeker al 20 jaar geleden, echt waar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat jullie allemaal zin hebben gekregen in een dagje Gent en blijkbaar toch nog wat mensen met Gentse roots. (dat bleek ook op de reacties op mijn facebook)
  Ik vind Gent ook fantastisch, Antwerpen is gewoon anders! Ook mijn ouders en de rest van mijn familie uit Gent praten ook van dat echte Gents.
  @Inge:Mijn 3 dochters zijn 14, 12 en 9 jaar.
  @boeddhamum:Zeker doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuke reportage! een dag vol met lekkers :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja mooie herinneringen ook voor mij om bij weg te dromen,jammer dat diegene die mij daar op dat plaatsje gezet heeft er niet meer is,nu reeds drie jaar geleden dat ze ons verlaten heeft,maar in onze gedachte nog steeds bij haar!!!!!Zelfs nu hier spreek ik samen met mijn broer over herinneringen van toen wij met haar op vakantie waren enz daar komen nu nog positieve verhalen uit verder wat mooie is.

  BeantwoordenVerwijderen