dinsdag 29 mei 2012

The lion sleeps tonight...

Het heeft een beetje op zich laten wachten, maar eindelijk kan ik dan verkondigen met wat ik nu al de hele tijd bezig was! Jullie konden er al iets over lezen tijdens een bezoekje aan de zoo en nog eens een tweede bezoekje aan de zoo; want weet je nog dat dat "bepaald dier" het mij zo moeilijk maakte? Wel, het was de leeuw, je moet daar namelijk al half over zo'n rots gaan hangen wil je de leeuw een beetje goed zien en wil je dat beschermglas en omheining niet vlak voor je lens hebben, het beest moet dan nog goed liggen en net in de goede richting kijken... Het leek op een gegeven moment gewoon een hindernisparcour te worden, dan merk je dat je er eigenlijk net niet komt met je lens, dan heb je eindelijk een grote telelens kunnen bemachtigen, maar dan zitten de leeuwen binnen i.p.v. buiten en als ze dan eindelijk na uren buiten komen dan gaat mijnheer leeuw zich wat neerleggen om wat te slapen en als hij dan eindelijk zin heeft om even zijn ogen open te doen, dan gaat het wat beginnen regenen! En nee, niet gewoon wat druppelen, maar serieus gaan gieten! Maar soit, ik heb hem dan toch nog kunnen fotograferen! Gelukkig, want hij moest en zou in mijn ontwerp voor een geboortekaartje komen voor baby "Hyder", een Arabische naam met de betekenis "leeuw", wat bij de Arabieren als symbool staat voor mannelijkheid en moed. Het ontwerpen, schetsen en het maken van de geboortekaartjes en suikerbonendoosjes was bijzonder fijn om te doen, ik kreeg van de ouders volledig carte blanche, het enige wat ze me meegaven was de naam en dat het een kleurrijke en vrolijke kaart mocht worden. Omdat ik al een hele tijd met plannen en ideeën in mijn achterhoofd rond loop om een lijn met geboortekaartjes en suikerbonendoosjes te maken in het thema "circus", was dit het moment voor een eerste creatie! Voor de kleuren koos ik turkoois en oker-geel, frisse kleuren die trouwens voor deze zomer ook terug komen. Dat vind ik nu net zo geweldig om de lijn door te trekken en de leeuw overal te laten terug komen, leeuwekes op de dozen voor de verpleegsters en de school, mini lion-chocoladerepen voor de kindjes leken me dan ook wel heel toepasselijk en voor een babyshoot daar hoort natuurlijk ook een leeuwenmutske bij hé!



Hyder laat me direct zijn leeuwenkantje zien, het leeuwenmutsje was net ietsje te groot voor het babytje dat net één dagje oud was. Maar hij gaat de leeuwenshoot nog eens een keer overdoen als hij ietsje groter is! Laat het kleine leeuwtje nu maar slapen...

4 opmerkingen:

  1. Dat ziet er allemaal weer bijzonder mooi en helemaal af uit! Prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi ontwerp en de rest hebben we goed voor elkaar gekregen he,was beetje moeilijk maar moeilijk gaat ook zie je wel,veel stress maar de resultaten die tellen.Een halve dag werk met ons tweetjes en klaar was kees.hop naar de volgende shoot.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als er bij ons nog een kindje komt dan weet ik waar ik moet zijn. Super ontwerp!

    BeantwoordenVerwijderen