dinsdag 12 maart 2013

Spring is sure to follow...

Na een lange winter, genoot ik van de eerste warme zonnestralen, fluitende vogeltjes en bloeiende lentebloemen...maar toen werd het plots weer winter! Ik voelde heel even de lente, tuinkriebels, bruisende ideetjes met pluimen, nestjes, vogeltjes en bloemetjes voor mijn reportages, een lente-zuiveringskuur...maar de natuur dacht er even anders over!

Laat dit jullie niet weerhouden om te beginnen met een lentekuur om je lichaam te zuiveren en ontgiftigen na een lange en donkere winterperiode waarin we te weinig bewegen en niet altijd even gezond eten. De lente is het juiste moment om lichaam en geest te zuiveren.

Heel veel tips kan je in een vorig blogstukje vinden. Ik eet volledig Paleo en gebruik zoveel mogelijk superfoods en voel me daar heel goed bij. Als ik zin heb in iets zoet dan maak ik gezonde raw chocoladecakeamandel-cranberrie-cookienoten-amandelcake of eet ik tussendoor amandel-crackers. Ik neem deze recepten als basis en verander er zelf nog wat aan of voeg iets extra toe. Voor mijn ontbijt drink ik altijd een glas lauw water met citroen of laat water koken met gember en kaneel en dan citroen en honing bijvoegen. Daarna maak ik een smoothie van vb avocado met banaan, peer of sinaasappel, kokosmelk of kefir met wat kokosvezels en kokosbloesemsuiker. Voel je fit, bruis van energie en geef je weerstand een boost!

3 opmerkingen:

 1. Wat een serieuze winterprik kregen we nog over ons heen hé!? Nooit gezien! Laat de lente maar komen nu want naast gezonde voeding doet de zon een mens toch zoveel deugd, daar haal je gewoon kracht en energie uit.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het toch wel gehad met de winter hoor. Maar veel zullen we daar niet aan kunnen veranderen peins ik, geduld hebben zekers!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @flowersandhome: Inderdaad zon, licht en beweging is natuurlijk even belangrijk om ons energiek te voelen!

  @natuurlijk-rijk: Waarschijnlijk kriebelt het bij u ook al voor de moestuin! Onze aardappelen en ajuinen hebben we met dat goed weer natuurlijk al in de grond gestoken, wie dacht nu nog aan zo'n winterpiek?

  BeantwoordenVerwijderen