woensdag 21 augustus 2013

Onder de eikenboom

Dat dingen niet zomaar en toevallig gebeuren in het leven, weet ik al langer dan vandaag, en dat werd met deze shoot alleen nog maar eens bevestigd! De shoot van de cadeaubon die ik had geschonken voor 'De Zoetigheid Award', in het kader van het project één ton rosse centjes voor Afrika, mede georganiseerd door Malika, werd gewonnen door kleine Maïté, die graag samen met haar grote zus en broer op de foto wou. En volgens mij hebben ze deze shoot dubbel en dik verdiend, sommige shoots lijken wel recht uit de hemel te vallen bij de juiste persoon, op het juiste moment! Toen ik mama Valérie vroeg naar hun interesses en wat hun nauw aan het hart ligt, sprak ze over haar pas overleden mama die heel graag uitgestrooid wou worden onder een eikenboom, hun mami die van haar tuin een levensecht elfenbos maakte voor haar liefste kleinkinderen...gaf mij inspiratie om te verwerken in deze shoot!
 
Ik hoef jullie waarschijnlijk er niet bij te vertellen dat het een shoot was vol emotie, een samensmelten van zoveel passies. Toen mama Valérie tijdens de shoot plots hoog in de eikenboom een tak zag die de vorm had van een kameleon (dat haar mama ooit als Matabish uit Afrika had gekregen van haar overleden broer en sindsdien haar naam en symbool is geworden), en er dan ook nog eens zonnestralen tevoorschijn kwamen na de regenbuitjes, laaide de emoties op, dit kan toch echt geen toeval zijn! Volgens mij keek er iemand van heel hoog, uit de hemel toe, fier op haar dochter en kleinkinderen! Een ode aan een fantastische mama en grootmoeder...

 
Valérie, Sven en Chloë, Robbe en Maïté, het was bijzonder fijn om jullie mooie gezinnetje te ontmoeten en heel even mee deel uit te maken van een bijzonder verhaal! Super om helemaal uit Keerbergen, uit de tuin van jullie mami dat elfenbeeld mee te brengen! Nogmaals dank voor het prachtige boeket bloemen; ze kregen een mooi plaatsje op mijn bureau! En deze herinnering heb ik met heel veel passie en plezier voor jullie vastgelegd!

Met dank aan Malitaart voor de mooie koekjes en voor dit bijzondere initiatief!

4 opmerkingen:

 1. Tranen van ontroering... Zooooo mooi!!! Zoooo geweldig!!! Geen woorden voor!!! Duizendmaal dank!!! Je kan niet geloven wat dit voor mij betekent!! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan Valérie! Dat doet mij een plezier! Dat het een mooie herinnering mag zijn aan jouw lieve mama en laat ze verder leven in jullie hartjes!

   Verwijderen
 2. Amaai , krop id keel , tranen in mijn ogen.
  Mooi verhaal vertaald in foto's..
  Prachtig :)
  Petra Vreys

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt prachtige foto's ! Ik heb wat rondgekeken op je blog en ik zie dat je echt een eigen stijl hebt, heel mooi om te zien ! Ik heb pas een eigen fotografieblog gemaakt en zo'n eigen stijl is iets wat ik ook ooit hoop terug te zien in mijn foto's ;). Chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen