woensdag 6 november 2013

Nieuw leven 3 & Newborn Lucca

Ooit kende ik Sandy van ziens, als de dochter van de buurman van het moestuintje naast ons. Maar op een dag vroeg ze mij om foto's te nemen van haar zoon Aidan, tijdens het afspreken voor de styling en locatie van de shoot verklapte ze mij een geheimpje, nog voor ze aan iedereen het grote nieuws zou laten weten dat er een kleintje op komst is, vroeg ze of ik haar zwangerschap wou vastleggen op beeld! Drie zwangerschaps-shoots en zelfs de newborn-shoot werden al geregeld. Al heel gauw kreeg ik het idee om iets uit te werken in de moestuin (hoe kan het ook anders?) en kwam ik bij nieuw leven, zaadjes & kiemen & plantjes, bloemkolen (baby's komen toch uit de bloemkool!?). De eerste shoot rond de 3 maanden vond plaats in de lente, de tweede shoot rond 6 maanden in de zomer en de derde shoot deed ik rond 8 maanden in de herfst, telkens met de bloemkool als rode draad door de reportage ('k heb de laatste tijd nogal veel bloemkolen moeten eten). Zo'n zwangerschap mee opvolgen, het geboortekaartje ontwerpen en dan de newborn fotograferen, schept toch wel een band! Ik ben dan ook heel blij dat ik mama Sandy en papa Sammy beter heb mogen leren kennen, heel fijne, geduldige en lieve mensen, die al mijn ideetjes direct zagen zitten. De warme herfstkleuren pompoen-oranje en heide-paars van de derde shoot liet ik in het geboortekaartje terug komen en ook papa's achternaam 'Cool' gaf me inspiratie!


Buiten de mooie herfstkleuren, deden we ook nog wat anders... Ik ben trouwens helemaal weg van de papa-dochter foto's, het contrast tussen het stoere en dat heel tedere fragile.

 
Papa Sammy: ik weet dat foto's niet je ding zijn, maar toch heb je dat super gedaan! En mama Sandy: al die babbeltjes waren super fijn, wij gaan elkaar zeker nog weer zien...jij spreekt zelfs al over Lucca's eerste verjaardags-shoot! Ik kom dan ook met heel veel plezier terug bij jullie!

3 opmerkingen: