donderdag 3 mei 2012

Hup, weer naar de zoo

En hup weer naar de zoo, ik zei het toch dat het net is zoals in je eigen tuin rond te wandelen! Met een zoo-abonnement kan je trouwens om 9u al genieten van "het magische ochtenduurtje", en is het dierenpark even helemaal van jou alleen! Ik geniet van dat bijzonder gevoel en deze keer met een telelens, want ik wil dat "bepaald dier" dat ik nodig heb voor in een ontwerp nog beter en nog closer fotograferen. Maar wat een omgekeerde wereld toch altijd, terwijl de meeste dieren zich gewillig laten fotograferen, maakt dat "bepaald dier" het mij niet makkelijk! Net zoals baby's: terwijl het soms zoveel moeite kan kosten voor slapende baby's bij newborn-reportages, zo kostte het dinsdag alle moeite van de wereld om een slapende baby wakker te krijgen voor enkele portretfotootjes! Met dieren is het net van 't zelfde, het dier zat dan ook nog eens ver, gaat op de minst goede plaatsen liggen, ligt dan ook nog eens in de minst goede houding en krijgt dan ook weer zin om wat te slapen, het lijkt wel of hij het er om doet! Dan al die omheiningen, palen en draden, terwijl ik daar op vloekte zei een oude man die juist naast me stond:"mevrouw, waarom gaat ge er niet ineens bij..." Euh, dat lijkt mij een beetje gevaarlijk!? Maar weldra gaat hij hier pronken, nog even geduld... En terwijl ik maar op dat dier moest wachten tot het goesting had kreeg ik andere diertjes wel al voor de lens!


Die dieren fotograferen lijkt al een beetje een obsessie te worden, ik ben gefascineerd door de kleuren, vormen, structuren van al die diertjes, vooral door de giraffen, olifanten, zeehondjes, nijlpaarden, tijgers, stokstaartjes en euh ja, ook dat bepaald dier hé, dat is ook zo ne schone!

3 opmerkingen:

  1. Amai prachtige foto's zie ook wel het verschil hoor,heel goed gedaan!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Was ook een super goeie lens, om zo dicht en haarscherp te gaan, daar heb je toch een serieuze telelens voor nodig, daar geraak ik niet met mijn breedhoeklens.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja Ilse, als fotograaf weet je dat de 3 B's het meest vragen van je kunnen. Baby's en beestjes groot of klein zijn er 2 van! En toch ... is het je gelukt! Prachtige beelden. Maar ook de dierenprints vind ik fantastisch. Geniet ze!

    BeantwoordenVerwijderen