vrijdag 17 augustus 2012

Zee en polder

Zo heel soms gaan we eens naar de Belgische kust, maar dan verkies ik de polders van Knokke, daar is het toch nog ietsje rustiger dan in andere badplaatsen. En de kinderen vinden dat wel eens leuk om bloemen te verkopen op het strand (kent u die traditie ook: papieren bloemen maken en dan verkopen en betalen met schelpjes), dat is iets wat ze in Zeeland niet kennen. Slimme kindertjes hoor, eerst die soort van schelpjes gaan rapen in Zeeland, (ah, ja, daar weten ze niet dat je met die bepaalde soort van schelpjes bloemen kan kopen). Dus met volle emmer Zeeuwse schelpjes trekken ze het strand van Knokke-Heist op, en gelukkig maar want daar raapt natuurlijk iedereen dat soort van schelpjes en zijn ze daar dus zeldzamer geworden! Verder is het genieten van de polders met veldbloemen, kersen vers van de boerderij en het hoeve-ijs! Maar als ik toch mag kiezen...absoluut 'Zeeland'!


4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk verhaal over de verkoop van papieren bloemen, dat kende ik niet!

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet niet zeker of het op alle stranden hier aan de Belgische kust zo is, maar een groot deel van de badplaatsen heeft al jaaaaaaaaren die traditie, op het strand zie je dan overal kinderen die met zand een winkeltje en toonbank maken en daar hun papieren bloemen op een stokje instaleren en verkopen. Het is eigenlijk een soort van ruilhandel, je koopt bloemen met een bepaaald soort schelpje (is ook al jaren dat zelfde soort schelp) en daar koop je dan bloemen mee, die zet je dan bij in jouw winkeltje en andere kunnen dan weer die bloemen komen kopen. Je zal eens een keertje naar de Belgische kust moeten komen! Hoewel ik de kust in Nederland vele mooier vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken het in elk geval ook niet, dat bloemen verkopen, zal wel iets van Knokke zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De bloemenverkoop is in Knokke en Oostduinkerke en volgens de dochters, die eens logeerde bij een vriendinnetje in Oostende ook. Ik kan niet zeggen of het ook in andere badplaatsen is, want daar gaan we nooit.

   Verwijderen